Защо война?

автор: Алберт Айнщайн, Зигмунд Фройд
заглавие: Защо война?
Подзаглавие:
година: 2023
ISBN: ISBN 978-954-326-502-2
Издател: Парадигма
цена: 24 лв.
Транспортните разходи са за сметка на клиента Размер: 140/200 мм.
Обем: 256 страници
Корици: твърдиКнигата „Защо война?“ се публикува в целостта си за първи път на български език. Настоящото издание включва:
1. Предговор от Снежана Дими­трова, основан на непознати архивни документи, осветляващи средата, в която въпросният епистоларен обмен става възмо­жен, както и на дискусията около „Защо война?“ в социалните и хуманитарните науки;
2. „Защо война?“ в превод на Даниела Дечева;
3. Послепис на Яня Йерков, даващ нов и разли­чен психоаналитичен прочит на кореспонденцията между Фройд и Айнщайн.

В момента книгата няма тираж!ЗА АВТОРИТЕ:

Алберт Айнщайн и Зигмунд Фройд, които промениха света ни.

Д-р Даниела Дечева е германист, главен асистент в катедра „Европеистика“, Философски факултет, Софийски университет „Климент Охридкси“. Води курсове по история и култура на немскоезичните страни, специализирана терминология на немски език, история на европейската култура XX век.

Д-р Снежана Димитрова e историк, доцент по нова и съвременна балканска история в катедра „История“, Правно-исторически факултет, ЮЗУ „Неофит Рилски“, Благоевград. Води курсове по история и микроистория, война и травма, член е на F.E.R. Eurethno – Ehnologie et Historiographie Européennes.

Д-р Яня Йерков е професор по славянски литератури в Първи римски университет „Ла Сапиенца“, психоаналитичка лаканианка, член на Directoire de l’Association Lacanienne Internationale.Изданието се посвещава на деветдесетата годишнина на де­бата между Айнщайн и Фройд от лятото и есента на 1932 г.