Аграризмът като модерност в Европа през ХХ век

автор: Александър Тошков
заглавие: Аграризмът като модерност в Европа през ХХ век
Подзаглавие: Златната епоха на селячеството
година: 2022
ISBN: 978-954-326-487-2
Издател: Парадигма
цена: 23 лв.
Транспортните разходи са за сметка на клиента Размер: 140/210 мм
Обем: 328 страници
Корици: меки
Александър Тошков възстановява аграрните движения в Източна Европа в историята, като умело и вещо показва как тяхната радикална и далновидна визия за модерността прекроява следвоенната политика и принуждава опонентите им отдясно и отляво да реагират. Тази книга кардинално променя нашето разбиране за потенциала, който има аграрната политика след Първата световна война и как реакцията срещу аграризма лежи в основата на историята на периода между двете войни.


 – Даниел Брет, преподавател по социални и политически науки, Университетски колеж в Лондон, Великобритания


Аграризмът представлява една от най-сериозните алтернативи за демократично, мирно и справедливо развитие в Европа в началото на 20-ти век. Живото изложение на Александър Тошков предлага завладяващ анализ на селските партии, представяйки ги като възможност, смазана от враждебни сили. Неговият уникален, сравнителен подход прави книгата задължително четиво за всеки, който се интересува от съвременната политическа история на региона.


 – Улф Брунбауер, Институт „Лайбниц“ за изследвания на Източна и Югоизточна Европа, Университет на Регенсбург, Германия


Алексaндър Тошков
е асистент в Евро-средиземноморския университет в град Фес, Мароко и хоноруван преподавател в Центъра за европейски, руски и евразийски изследвания към Университета на Торонто.