В „Парадигма“ през април и какво успяхме да направим през март

Публикувана на: 30.03.2017
 
До няколко дни очаквайте на книжния пазар „Българските общности в Средна Европа” от Владимир Пенчев, както и монографията „Циганите в годините на социализма“ от Пламена Стоянова. Излезе и „историческо разследване“ на Светлозар Елдъров „По следите на една документална мистификация: случаят „Славко Димевски“. Историческото разследване на автора минава през различни архивохранилища и библиотеки, за да завърши с шокиращи резултати. 
Вече е с възможност за закупуване от книжна борса „Болид“ сборника от български учени „Ендокринология на лака на гърдата“. Предстои ни работа по „Средновековна България и нейните съседи (дипломация и взаимни представи)” от Петър Ангелов. 
През месец март излезе от печат и новия брой на списание Homo Bohemicus (Хомо Бохемикус), който е тематичен - за замъците. 


 През март представихме сборника „Украинската криза и Балканите“ в Дома на Европа в София и книгите „Скитащи записки“ и „Митологичен прочит на „Травиата“ от Джузепе Верди“ от Иван Драгоев пред пловдивска публика. Очаквайте на 25 април премиера в клуб „Перото“ в НДК на сборника от къси разкази и новели от шотландския автор Браян Стюарт Soapdodgers: Personnel. 1 Prague. Outside. Тези разкази, макар да са фокусирани върху шотландското нещастие, са изпълнени с чувство за хумор и сарказъм.
Продължаваме работата по новото издание на втория том на „История на балканските народи“ от Кръстьо Манчев.