"Парадигма" с луксозно и стилно издание

Публикувана на: 30.06.2020
Заповядайте на представянето на двуезичния тематичен сборник "Египетските култове в Сердика" на 30 юни (вторник) 2020 г. от 16.00 ч. в двора на Института за балканистика с център по тракология "Проф. Александър Фол" към Българската академия на науките (ИБЦТ – БАН), гр. София, ул. Московска 45.
 
Сборникът, реализиран от издателство "Парадигма", е част от проект на ИБЦТ – БАН със съдействието на Френския институт в България. Той се състои от пет статии, които проследяват разпространението на египетските култове в елинистическа Тракия и имплантирането им в римска Сердика. Хронологическите му рамки обхващат периода от началото на епохата на Елинизма (т.е. края на IV – началото на III век пр. Хр.) до края на римската епоха (IV в.). Статиите са написани от различни специалисти, сред които историци, нумизмати и археолози.


 Сборникът, едновременно със строго научен характер и в научно-популярен формат, се отличава с необичайния си и модерен подход, който има за цел да стигне до по-голям брой и различна по вид публика. Луксозният облик на изданието, висококачествените фотографии и възстановки, статиите, написани от професионални учени го превръщат в желано попълнение за всяка библиотека.
 
На представянето изданието ще се продава на преференциална цена.