Децата аутисти

автор: Джонатан Леви
заглавие: Децата аутисти
Подзаглавие: Десет неща, които можем да направим още сега, за да помогнем на детето с аутизъм
година: 2011
ISBN: 978-954-8628-15-0
Издател: БГкнига
цена: 14 лв.
Транспортните разходи са за сметка на клиента Книгата, която държите в ръцете си ви предоставя реални техники, които може да приложите по време на заниманията си с детето, за да го привлечете обратно в нашия интерактивен свят. Вие притежавате способността да му помогнете да общува много по-задълбочено и последователно.
Тази книга не е предназначена да замени медицинаската експертиза от квалифициран специалист. Целта на тази книга е да предостави компетентна обща информация по въпросите, които дискутира. Ако се нуждаете от експертна информация или медицинска помощ, потърсете съветите на компетентен специалист.
Джонатан Леви е работил индивидуално с над осемстотин деца, засегнати от аутизьм в различна степен, от най-тежката му форма до средна форма на синдрома на Аспергер. От 1994 г. Леви работи пряко с родители на деца с аутизъм, провежда индивидуални обучения, както и семинари. Въпреки че основната му работа е съсредоточена в Съединение щати, всяка година пътува до Европа, за да работи с клиенти. Участва като експерт в документалния филм за аутизма продуциран от BBC - „Аз искам своето малко момче обратно "
"С какво ли не съм се сблъсквал в практиката си - хапали са ме, плюли са ме, повръщали са върху мен. Замервали са ме с маси, дори са ме ползвали вместо тоалетна.
Но също така съм получавал прегръдки от деца, които никога не са позволявали на друг да се докосва до тях. Веднъж прекарах цял час в игри с дете, което никога не се бе заигравало с друг повече от пет минути. Помогнал съм на много деца по света - дори и на онези, които ме хапаха, плюха и замерваха - да изрекат първите си думи.
Написах тази книга за вас, родителите (или бабите, дядовците, приятелите, учителите и всички близки) на деца с аутизъм, за да се възползвате от тези лесно приложими техники, за които знам, че действат при по-голяма част от тези деца."