Разговор за педагогическото и духовното въздействие върху подрастващите

автор: Елена Любенова
заглавие: Разговор за педагогическото и духовното въздействие върху подрастващите
Подзаглавие:
година: 2023
ISBN: 978-954-326-518-3
Издател: Парадигма
цена: 17 лв.
Транспортните разходи са за сметка на клиента Размер: 140/210 мм
Обем: 210 страниц
Корица: мекаКнигата е за педагогическото и духовното въздействие, което възрастните можем да имаме върху тийнейджърите. Това е важен и актуален разговор, имайки предвид консуматорското време, в което живеем.

Спираме се върху някои процеси, тенденции и стремежи на развитие, които ще ни помогнат да ги опознаем по-добре. Познаваме ли добре през какво минават те като физическо и емоционално развитие, ще можем и да намерим адекватните, интелигентни методи за общуване и въздействие.

Книгата е повод да се помисли за това дали като възрастни подхождаме инертно, авторитарно, или съзнателно избираме индивидуален подход, който да следва спецификата на всяко дете. Подрастващият възприема себе си като горда и самоуважаваща се личност. Така трябва да ги възприемаме и ние и да променяме методите на взаимодействие, които по инерция от детските им години продължаваме да прилагаме. В този смисъл книгата е адресирана до възрастните изобщо - родители, учители, приятели, съседи, леля, чичо, дядо, баба на тийнейджъри.