Участие на жени в терористична дейност

автор: Веселина Тепавичарова
заглавие: Участие на жени в терористична дейност
Подзаглавие:
година: 2022
ISBN: 978-954-326-479-7
Издател: Парадигма
цена: 22 лв.
Транспортните разходи са за сметка на клиента Размер: 140/210 мм
Обем: 352 страници
Корици: меки


Един от най-често използваните терористични методи в днешно време е самоубийственият тероризъм, който се превръща във феномен. Женското участие в терористичните организации вече не е прецедент. Връзката между жените, равенството, тероризма и насилието, като средство за осъществяване на цели, стои в основата на философията на феномена тероризъм. Женският самоубийствен тероризъм е сравнително нова и недостатъчно изследвана форма на насилие с тенденция към прогресивно разширяване на женското присъствие в различните терористични организации през последните години.

Веселина Тепавичарова е родена през 1989 г. в град Карлово. Завършва International University College по програма на University of Portsmouth със специалност „Bachelor of Arts in Business Administration“. Придобива магистърска степен на образование в Нов български университет със специалност „Противодействие на престъпността и тероризма“. Дипломира се в Академия на Министерство на Вътрешните работи по магистърска програма „Защита на националната сигурност”. До настоящия момент е докторант по направление „Национална сигурност“ в катедра „Сигурност и граничен контрол“ към факултет „Полиция“ при Академия на МВР.
От 2013 г. е служител в Национална служба за охрана. Автор е на научни публикации в наши и чуждестранни издания, свързани със защита на националната сигурност и противодействието на тероризма, в частност участието на жени в терористична дейност.